2011. január 13., csütörtök



VfL Wolfsburg - FC Bayern München                    
(Bundesliga, 18. forduló)
11. 01. 15. 15:30

Tipp: FC Bayern München
Odds: 1.75
Office: Expekt

2011 második hétvégéjén elkezdődik a német Bundesliga tavaszi szezonja. Elemzésre egy igen pikáns kis párosítást választottam. Egy tavaszra eddig jelentősen meggyengülő csapat fogadja a legnagyobb névnek számító német együttest.
A Volkswagen Arenába kilátogató nézők bizony könnyen megeshet, hogy csalódottan bandukolhatnak majd haza szombat délután. Steve McClaren csapatának óriási érvágás lehet  a Manchester Cityhez távozó bosnyák sztárjátékos, Edin Dzeko távozása. A tavalyelőtti szezonban még a brazil Grafite-vel nagyszerű csatárduót alakító Dzeko úgy döntött nem vergődik tovább a McClarennel igencsak rogyadozó Wolsburg fedélzetén, és inkább a nívósabb bajnokságként jegyzett Premier League-ben folytatja. Talán a pénz, talán az új kihívások vitték a Cityhez. Nem tudom. Mindenesetre az eddig a farkasok által szerzett 24 találtból 10-et a bosnyák szerzett. Mi lesz majd ezután? Grafite-Mandzukic duó. És, hogy mennyire lesz hatékony? Az a jövő kérdése. Az azért egyenlőre sokat elárul, hogy a 2010 nyarán szerződtetett horvát, Mario Mandzukic 13 találkozón még egyszer sem (!) tudta bevenni az ellenfelek kapuját. Pedig egy világsztárnak mondható spíler, a brazil Diego osztogatja a zsugát mögötte. A gólínséget előrevetítendő egy nagyságrendileg 1 héttel ezelőtti barátságos meccsen karcsú 0-0-át produkáltak a tabella legalsó helyét elfoglaló Borussia Mönchengladbach ellen.
Most pedig nézzünk át a másik oldalra, amelyen a bajnoki címvédő Bayern szerepel. Bár a bajorok 14 pontos hátrányban vannak a salátástálért folytatott küzdelemben az ősszel remeklő Dortmund mögött, de nem hinném, hogy Van Gaal csapata csak úgy annyiban hagyná a dolgot. Sikeres katari edzőtáborozáson vannak túl a fiúk. Új szerzeménye is van az egyesületnek a Hoffenheimtől igazolt Luiz Gustavo személyében. Ott van a csapatban egy pár nappal ezelőtt Puskás-díjjal kitüntetett játékos, Hamit Altintop. És ami még inkább örömtelibb hír a szimpatizánsaik számára, az az, hogy a hosszas kényszerpihenőről végre visszatérhetett a csapatba Arjen Robben is. Vagyis lassacskán újra összeállhat a Robben-Ribéry páros. Arról még nem is beszéltem, hogy az edzőtáborozást lezáró Al Wakrah elleni mérkőzésen 4-0-ra nyertek a müncheniek. A gólokon Müller, Schweinsteiger, Van Buyten és Altintop osztoztak. Vagyis a két német húzóemberük (Müller és Schweinsteiger) formája sem mutat semmiféle hanyatlást. Sőt ...! Egy szó, mint száz én egy tavasszal a hazai porondon is jól teljesítő Bayern Münchent várok. Ami pedig a hétvégi meccshez egy kis adalék még, az az, hogy a 2009/10-es szezonban sikerült oda-vissza verni a Wolfsburgot a bőrgatyásoknak. Erre a bajnoki évadra az első győzelem már megvan (2-1-es siker az Allianz-Arenában). Szombaton jöhet a következő!
Eredmény: 1-1 (0-1)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése