2011. január 14., péntek


Athletic Bilbao - Racing Santander                            
(Primera Division, 19. forduló)
11. 01. 15. 20:00

Tipp: Athletic Bilbao
Odds: 1.75
Office: Expekt

A 40 ezer férőhelyes Estadio San Mamés-ben szombat este jó kis derbi várható. A manapság valamelyest éledezni látszó, ám azért még mindig szerény teljesítményre ítéltetett Racing Santander látogat a piros-fehérekhez.
A Bilbao a két sztárcsapathoz (FC Barcelona és Real Madrid CF) hasonlóan csak az első ligában játszott fennállása során. Tehát méltán beszélhetünk esetükben nagy múltú klubról. Most sem a kiesés elkerülése a célja a gárdának, hanem annál inkább a nemzetközi kupaporondra való kijutás. Ám jelenleg csak a 9. pozíciót foglalják el a tabellán, de még így is csak 1 pont a lemaradásuk a 6., még Európa Liga indulást biztosító helyen található Atlético Madriddal szemben. Vagyis nincs más hátra, mint előre. Mondhatja ezt baszk fiainak Joaquín Caparrós mester. És a hazai pályán igencsak csodás teljesítményre képes piros-fehér csíkos mezes hazaiaknak bizony nem okozhat gondot a maximum 1 bajnoki pontban bizakodó Santander elverése. Az Athletic eddig lejátszott 9 hazai meccsét nézve nem igazán lehet elképzelni más eredményt, mint hazai sikert. 6 győzelem mellett csupán a Barca, az Atlético és a mostanra magára találó Depor tudott diadalmaskodni a San Mamésben. További jó hír a hazai híveknek, hogy Llorente ott folytatja a gólgyártást, ahol tavaly abbahagyta, hiszen a 2011-ben eddig lejátszott 3 mérkőzésükön 2-szer betalált az ellenfelek hálójába. Valamint a védelem egyik oszlopa Ustaritz is visszatérhet a kezdőbe eltiltását követően.
De most nézzünk át kicsit a másik oldalra is. A Miguel Portugal edző által irányított Racing bizony beerősített tavaly nyáron. Olyan minőségi játékosok érkeztek a csapathoz, mint Rosenberg vagy Bakircioglu. De úgy látszik, hogy ez azért nem lesz elég nagy célok eléréséhez. Csupán a bennmaradást biztosíthatják a santanderi hívek számára. A mostanra 4 meccses veretlenségi szériát produkáló fehér mezes alakulat idegenbeli mérlege hűen tükrözi a tabellán elfoglalt 14. helyezést, hisz csupán 5 pontot tudtak hazavinni Munitisék az eddigi 9 vendégszereplésük alkalmával. A 2009/10-es szezon alkalmával oda-vissza nyerte a Bilbao ezt a párosítást. Most is hasonló cselekedetre számíthatunk a csak baszk származású játékosokat foglalkoztató csapattól.
Eredmény: 2-1 (2-0)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése