2011. január 26., szerda


Caroline Wozniacki - Na Li                                   
(Australian Open, Elődöntő)

Tipp: +1.5 szett hendikep Caroline Wozniacki
Odds:1.5
Office: Unibet

Az év első Grand Slam tornájának lassan a végéhez érnek a játékosok. Már csak az elődöntők vannak hátra. (Na meg persze a mindent eldöntő döntő ütközet.) Akik idáig jutottak, azok nem véletlenül jutottak el idáig, és ezzel megvívhatnak egymással a holnapi nap folyamán az Australian Open döntőjéért. Az én választásom elemzés szempontjából a Wozniacki - Li párharcra esett. Csapjunk is bele.
A 20 esztendős Caroline Wozniacki (1. a világranglistán) szép menetelésen van túl. Talán könnyebb dolga volt eddig, mint a mostani ellenfelének. Sorrendben a következő hölgyek voltak kénytelen behódolni a dán világelsőnek: Dulko, King, Cibulkova, Sevastova, Schiavone. És csupán a tavalyi évben Roland Garros-t nyerő Francesca Schiavonénak sikerült szettet rabolnia Wozniackitól. Az első két forduló csupán formalitás volt, hiszen a mostanság csak Pennettával az oldalán párosban remeklő Dulko nem jelenthetett gondot számára, mint ahogy a top 100-ba épphogy beférő King sem bizonyult komoly ellenfélnek. Őket követően a manapság nem is rossz szlovák Cibulkova, valamint a lett Sevastova következhetett, akiket szintén szettvesztés nélkül sikerült búcsúztatnia a dán leányzónak. A legnehezebb dolga viszont a szívós Schiavone ellen akadt, akinek sikerült is meglepnie a világelsőt azzal, hogy az első szettet 6-3 arányban behúzta ellene. De azt követően sikerült Wozniackinak megfordítania a fáradt olasz hölgy ellen a mérkőzést (a következő két játszmát Wozniacki nyerte 6-3, 6-3-ra). (Schiavone a nyolcaddöntőben Kuznetsovával maratoni 16-14-es döntő szettet teniszezett.) Na de most nézzük meg mit is produkált eddig a másik hölgy.
Na Li (11. a világranglistán) remekül melegített a tornára, hiszen Sydneyben tornagyőzelmet jegyzett magának, azzal, hogy Rodionova, Razzano, Kuznetsova, Jovanovski legyőzését követően a döntőben Kim Clijsterst is térdre kényszerítette. Itt az Australin Openen pedig ott folytatta, ahol abbahagyta. Vagyis Arvidsson, Rodina, Zahlavova Strycova, Azarenka és Petkovic is behódolt eddig a kínai hölgynek. Ráadásul még játszmát sem vesztett Li. Biztos vagyok abban, hogy a két lány közül Li a fáradtabb, és neki lenne a legjobb, ha csak két szettet kellene a pályán töltenie. De a mostani ellenfél a világelső leányzó, aki nem fogja könnyen adni a bőrét az 100%. Ha az egymás elleni mérlegre tekintünk, akkor eddig 2-2 az állás. Vagyis billenni fog a mérleg, de vajon melyik irányba? A legutóbbi meccsüket e hónap 5. napján játszották egymás ellen Hong Kongban. Ott Wozniacki verni tudta Lit. Most úgy gondolom, hogy a harcos kis dán, ha a végső győzelemre nem is, de Na Li ellen 1 játszma megnyerésére mindenféleképp jó lesz.
Eredmény: 1-2 (6-3, 5-7, 3-6)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése