2011. január 6., csütörtök



Panathinaikos - Aris                                              
(Super League, 17. forduló)
11. 01. 08. 18:30

Tipp: 2.5 gól under
Odds: 1.67
Office: bet365

Egy kisebb fajta rangadóra kerül sor a görög élvonalban, 2011 első hetének hétvégéjén. Az egykor még szebb napokat látott, Puskás Öcsi Bácsinak is munkát adó Panathinaikos fogadja az Európa Ligából a címvédő Atlético Madridot is kiejtő Aris Thessaloniki csapatát. Mindkét együttes élcsapat hazája bajnokságában. A fővárosiak az Olympiakost üldözik a bajnoki címért folyó párharcban, míg a Thessaloniki a még jövő szezonra is európai kupaszereplést biztosító 5. helyen található a tabellán. Vagyis pikáns kis csata várható az Olympiako Stadio Spyros Louis-ban.
A Panával kezdeném az elemzésem. A hazaiak bizony kínos Bajnokok Ligája szereplésen vannak túl. Alaposan lebőgtek a lóherések. A csoportjuk utolsó helyén zártak, és ezzel kiiktatták magukat a további nemzetközi szerepléstől. Legalábbis szeptemberig. A Super League-ben pedig 5 pontos hátrányukat igyekszenek ledolgozni a nagy-nagy rivális Olympiakos-szal szemben. Jól kezdtek 2011-ben, hiszen a Xanthi otthonában tudtak nyerni az első és az utolsó percben lőtt találatokkal 2-0-ra. A csapat nem rossz, ahhoz, hogy partiban legyen a bajnoki címért folytatott küzdelemben. (Djibril Cissé, Gilberto Silva, Sydney Govou, Karagounis, Katsouranis, Seitaridis bár már öregednek, de azért még tudnak egy két dolgot a futballszakmából.) Athénban nehéz elverni a Panát (most itt ne nemzetközi szintet nézzünk). Rendre hozzák a hazai meccseket a fiúk. De nem túl sokszor sikerül 1-2 gólnál többet szerezniük. Általában az az 1-2 gól elég szokott lenni nekik a 3 vagy csak 1 bajnoki pont megszerzéséhez. Ebben a szezonban csupán a gyengécske Iraklisnak tudtak 4-et tömni Cisséék Athénban. A legutóbbi két hazai mérkőzésükön a két újonc a Panserraikos és a Volos ellen is összesen csak 2 gólra futotta. (Panserraikos ellen 2-0-ás siker, míg a Volos ellen 1-0-ás kudarc.)
Szombaton pedig nem egy kispályás újonc gárda érkezik a fővárosba, hanem az önbizalomtól duzzadó Hector Cúper legénység. Ők még ott lesznek tavasszal is a nemzetközi focipiacon. A dúsgazdag Manchester Cityvel mérkőzhetnek még meg az Európa Ligában. A 2011-es évet nem is kezdhették volna másképp, mint egy szűk 1-0-ás győzelemmel. Nem igazán erősségük a vendégségbe látogatás. Ennek ékes bizonyítéka, hogy 4 vereség mellett 2 győzelem és 1 döntetlen szerepel. Vígasz csupán, hogy az egyik győzelem pont a városi rivális PAOK ellenében jött össze. És nem lepek meg senkit szerintem azzal, hogy az összes meccsüket under 2.5-re sikerült produkálniuk idegenben. Ha pedig még a legutóbbi mérkőzéseiket (csak a közelmúltat, ami 3 meccset jelent) is górcső alá veszem, akkor ... Akkor bizony azt találom, hogy 2 bajnoki és 1 görög kupamérkőzésen mindösszesen 2 gól. Na ezért is  veszem én ezt a meccset 3 gólnál kevesebbre.
Eredmény: 1-0 (1-0)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése