2011. október 13., csütörtök

Beretta-Famila Schio - Nadezhda                        
(Euroleague, 1. forduló)
11. 10. 13. 20:30

Tipp: Beretta-Famila Schio
Odds: 1.42
Office: Unibet

Szerdán elrajtolt a női kosárlabdázók Euroliga sorozata is, ahol az eddigiekhez hasonlóan idén is 2 játéknapra osztották az aktuális fordulókat. Mivel még csak most rajtolt a legrangosabb kupasorozat, így nem tisztázottak annyira az erőviszonyok, hogy ne lehessen elkapni néhány irreálisan magas oddsot. Jelen esetben nem beszélhetünk eltúlzott oddsról, de nálam ilyen szorzón még igenis megéri fogadni a talján lányok sikerére. Olaszországban mindig is nehéz győzni, sokszor még a legnagyobbak is elhasalnak itt, erre ez elmúlt pár évben számos példát láthattunk (lásd pl. Taranto utóbbi 2 éve). Idénre a Schio visszavette vezető szerepét az ország kosárlabdájában, a Taranto meggyengülésével újra ők számítanak az elsőszámú olasz csapatnak. Egész korrekt keretet hoztak össze a saját szintjükhöz mérten (Euroligás szinten középcsapatról beszélünk). hazai pályán bárki dolgát megnehezíthetik majd. Van 2 amerikai játékosuk, a Brnotól igazolt Ford és a Szpartak Moszkvával a végső győzelmet is megszerző Mc Carville. Mellettük itt fog játszani a legjobb izraeli játékosnak számító Cohen, a lett válogatott center Brumername, a szlovén válogatott kulcsembere, Erkic és az olasz válogatott tengelyének számító Pastore, Masciadri, Macchi trió is. Ezen játékosok közül szinte bárki, bármikor képes hozni olyan 10 pontos átlagot (az amcsik és Cohen többet is), tehát nem egy olyan csapatról beszélünk, ahol 1-2 emberen múlik minden. Ha csak az imént felsorolt lányok fele hozza valós tudását, a többiek pedig megdobják a maguk 5-8 pontját, akkor nem lesz gond, olyan 70 ponttal ők már meccset nyernek, mivel az olasz csapatokra jellemző kiváló védekezés rájuk is jellemző.
Amég a Schionál nem 1-2 sztárra van kihegyezve minden, addig az oroszokra inkább ez a jellemző. Az amerikai Brunson és a nyári EB MVP-jének megválasztott Danilochkina viszi a prímet, ha nekik nem megy, teljesen megvannak bénulva. Sapova lehetne még a 3. húzónév, de az orosz válogatott játékos sérült, rá még jó ideig nem számíthat Kovalev mester. Talán még a fehérorosz Verameyenka és az ukrán Zakalyuzhnaya az, akitől az átlagostól több is várható, de extrákat már tőlük se várjunk. Egyébként is csak 1 center lesz egyszerre a pályán, márpedig az a fő fegyvernek számító Brunson lesz, nem pedig ők. Egyszerűen kevésnek érzem ezt az Orenburgot ahhoz, hogy győzzenek a nagyon kellemetlen ellenfélnek számító Schio otthonában. Kellene még az alacsonyabb posztokra is néhány átlag feletti tudású játékos, mert a fentebb leírtakon kívül nem igazán található ilyen a keretben, a többiek ilyen szinten noname kosarasnak számítanak. Az Orenburgnak eddig sem volt erőssége az idegenbeli szereplés, és elnézve ezt a keretet, idén sem lesz.
A több lábon álló, kiegyensúlyozottabb, mélyebb kerettel rendelkező, hazai pálya előnyeit is élvező olaszok sikerét várom.
(Pisti1987 elemzése.)
Végeredmény: 81-69

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése