2011. október 23., vasárnap

Lube Banca Marche Macerata - Bre Banca Lannutti Cuneo         
(Serie A1, 5. forduló)
11. 10. 23. 18:00

Tipp: Lube Banca Marche Macerata
Odds: 1.425
Office: Sportingbet


Nagy rangadót rendeznek röplabdában, az olasz bajnokság 5. fordulójában, ahol a két legnagyobb trónkövetelő, a Macerata és a Cuneo csap össze. Az irodák egyértelműen a hazaiak mellett teszik le voksukat, fura is látni, hogy a világklasszisokkal teletűzdelt Cuneo vereségére csak 1,35-1,45 között mozognak a szorzók, de ha kicsit jobban megvizsgáljuk a dolgokat, akkor ez talán már nem is olyan meglepő. Kezdjük azzal, hogy a Macerata most Európa egyik legjobb formában lévő együttese. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az a tény, hogy legutóbb, a friss klub-világbajnok, a BL trófeákat és az olasz bajnokságokat sorozatban nyerő Trentinot idegenben fektették kétvállra egy óriási meccsen. Azzal a játékkal simán ütnék a Cuneot. Nagyszerű játékosok alkotják a vendéglátókat is, elég csak az EB-győztes szerb válogatott 2 ászára, Podrascaninra és Stankovicra gondolni. Náluk játszik a franciák csillaga Exiga, aki még mindig az egyik legjobb liberónak számít. Mellette ott van még a nagyszerű formában lévő horvát klasszis, Omrcen vagy a horvátból lett olasz, Travica. Ám én mégsem a légiósokat emelném most ki, hanem azt a 2 olasz játékost, akiknek köszönhetően a tavalyinál is erősebb csapattá vált a Macerata. Tavaly sok gondjuk volt a szerva fogadással, ennek megoldására szerződtették Parodit, éppen a mostani ellenféltől. A másik nagy változás nem egy igazoláshoz köthető, sokkal inkább ahhoz, hogy Savani időközben a világ egyik legjobb játékosává nőtte ki magát. Már a nyári Világligában is óriási formában játszott a válogatott színeiben, de ezt még talán fokozni is tudta a klubjában. Vele együtt szárnyal a csapat is, amiben persze jelentős szerepe van a nagyszerű Alberto Giuliani mesternek is, aki Parodihoz hasonlóan szintén a Cuneoból igazolt ide.
Igen ám, de velük együtt a csapategység, a csapatszellem is távozott az együttestől. Guiliani mesternek sikerült a sok nagy egyéniségből egy csapatot gyúrnia, viszont most, hogy távozott ez is megszűnt. Láttam őket már többször is idén, és meglepődve tapasztaltam, hogy mennyire szét vannak esve esetenként. A játékosok sokszor oda sem mennek egymáshoz pacsizni, ölelkezni egy-egy megnyert pont után, pedig ez egy teljesen mindennapi, mondhatni kötelező rituálé a röplabdában. Nem képesek egymásért játszani, inkább csak a klasszisaik egyéni villanásaikból élnek. Ez egy kis vagy középkategóriás csapat ellen még elég is szokott lenni (főleg otthon), de egy bombaerős és bombaformában lévő Maceratánál igencsak kevés lesz. Így pedig hiába vannak olyan csillagaik, mint a brazil válogatott alapembere Vissotto, a szerbek élő legendája Grbic vagy az olaszok kedvence Mastrangelo, bizony Flavio Gulinellinek sok munkája lesz még abban, hogy a sok sztárból csapatot csináljon. Ez idővel sikerülhet is, de ez a mérkőzés ma lesz…
Egyébként a szakemberek többsége úgy tartja, hogy nem is a Cuneo lesz a Trentino elsőszámú trónkövetelője idén, hanem a Macerata, vannak, akik szerint még a dobogóról is lecsúszhatnak Grbicék, és inkább a Modenát várják oda. A lényeg, hogy a jelenlegi Cuneo még nem versenyképes az igazán nagyokkal, ez pedig az idei 1. rangadóján be is bizonyosodhat. Szerintem a Macerata a Trentino után a másik óriást is legyőzi.
(Pisti1987 elemzése.)
Végeredmény: 3-2

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése