2011. szeptember 11., vasárnap



Palmeiras - Internacional                                      
(Serie A, 23. forduló)
11. 09. 11. 21:00

Tipp: Palmeiras
Odds: 2.08
Office: Pinnacle

A brazil Serie A 23. fordulójából egy igazán pikáns csatának ígérkezik a Sao Paulo-i SE Palmeiras és a Porto Alegre-i SC Internacional egymás elleni mérkőzése. A bajnoki tabellán is épp egymás alatt található a két csapat. A hazaiak a 7., míg az Internacional hozzájuk képest 2 pont hátrányban a 8. helyen tanyáznak 22 játéknapot követően.
A legendás mester, Luiz Felipe Scolari tanítványai a jó szezonkezdet után bizony botladoztak, és nagyban annak köszönhető a mostani 7. helyezés. A múlt hónapban volt, hogy zsinórban 5 mérkőzésen képtelenek voltak nyerni, aztán a hónap végén megverték az egyik városi riválist a  Corinthianst. Majd ismételten 3 nyeretlen meccs következett, mígnem elérkeztünk a mai napig. Bizakodásra adhat okot viszont, hogy a két csapat legutóbbi 3 Estádio Municipal Paulo Machado de Carvalhoban lebonyolított egymás elleni összecsapásán mindannyiszor a "Verdao", vagyis "a zöld óriás" diadalmaskodott. Ha már a forma nem is, legalább a statisztika az ő sikerüket jósoltatja. Na meg persze a világ egyik legfélelmetesebb szurkolótábora is fanatikusan bízik a zöldek mai napi sikerében.
Dorival Júniorék is jól kezdték a szezont, ám míg a Palmeiras döntetlenekkel (22 meccsüknek csaknem a fele, 10 mérkőzésük végződött remire), addig a brazil Inter vereségekkel hullajtott sok pontot. Többek közt ezzel is magyarázható, hogy a zöldek állnak jobban 2 pontocskával. No meg a vendégek idegenbeli gyatra formája is jelentősen közrejátszik abban. Július 22-e óta nem tudtak idegenben nyerni, pedig noha a Fluminense-től elszenvedett vereség véleményem szerint nem szégyen számukra, de hogy a Bahia (16.), Ceará (15.) és a Gremio (14.) hármasból egyiket sem sikerült megverniük, na az már no comment. Tehát hiába áll jobb nevekből, tapasztaltabb játékosokból a vendég gárda, én mégis a lelkes, fiatal, Scolari legénység sikerét várom a mai napon.
Végeredmény: 0-3 (0-1)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése