2011. szeptember 25., vasárnap


Bryne FK - Sandefjord Fotball                            
(Adeccoligaen, 25. forduló)
11. 09. 25. 18:00

Tipp: Sandefjord Fotball
Odds: 2.42
Office: Pinnacle


A norvég 1. Division csapatai már a 25. fordulót játsszák a hétvégén, így hát már egészen nyugodtan beszélhetünk a végjátékról. Az alig több, mint 10ezer fő befogadására alkalmas Bryne Stadionba látogat az egyik feljutásra esélyes csapat, a Sandefjord.
Még szűken 5 csapatnak adok sanszot a feljutás kivívására. Jelenleg a Sandnes Ulf vezeti a tabellát, de ők már lejátszották az e fordulóbeli meccsüket. A Honefoss és a Sandefjord ma útól is érheti a listavezetőt. Valamint az első helyezetthez képest 4 pontos hátrányban lévő Bodo / Glimt, és az egy meccsel kevesebbet játszó Ham-Kam rúghat még labdába véleményem szerint.
Na de térjünk vissza a választott összecsapásra! Tehát akkor kezdeném az esélyes Sandefjorddal, akik bizony a rettenetes szezonkezdetet követően júliusban magukhoz tértek olyannyira, hogy az azóta lejátszott 11 bajnoki találkozójukból 9 mérkőzést megnyertek, valamint 1 döntetlent játszottak (épp a legutóbbi körben a Ranheim ellen), és csupán 1 alkalommal kaptak ki (a még feljutásra esélyes Bodo / Glimt verte őket). Tehát ennek a nagyszerű formának köszönhetően joggal reménykedhetnek a piros-kékeknek szorító hívek, hogy a 32 esztendős karmester Kenneth Dokken a legjobbak közé vezényli a csapatukat. A másik oldalra, ha ránézünk, a Bryne pedig már-már biztos bennmaradónak számít, hisz 6 pontos előnnyel áll a még bennmaradó helyen tanyázó Alta, valamint a már kieső helyezést elfoglaló Strommen előtt, a 11. pozícióban. Tehát nekik úgy gondolom, hogy már csak pár pont hiányzik ahhoz, hogy jövőre is a 1. Divisionban versenyezhessenek. És ami még a tippet maximálisan élteti az pedig az lehet, hogy a hazaiak, még a végjátékban találkoznak az Alta csapatával, valamint két biztos kieső a Lov-Ham és a Nybergsund ellen is derbizhetnek. Tehát számukra azok az összecsapások lehetnek a nagy erőpróbák. Vagyis bízom benne, hogy nem szólnak bele a nagyok dolgába most, és hasonlóképp vendég győzelemmel zárul a mai meccs, mint végződött az a Sandefjord legutóbbi két Bryne Stadionbeli látogatásakor (mindkétszer 1-3 lett a vége). Tippem tehát nem más, mint vendég siker.
Végeredmény: 2-1 (0-1)

1 megjegyzés:

  1. Már a félidő előtt meg volt a meccs, erre fel elbénázzák a második 45 percben. Még ilyet?!

    VálaszTörlés