2011. szeptember 23., péntek


Dunfermline Athletic FC - Rangers FC           
(Premier League, 9. forduló)
11. 09. 24. 13:45

Tipp: HT/FT Rangers FC
Odds: 2.00
Office: Unibet
Óvatosabb tipp: Rangers FC
Odds: 1.37
Office: Unibet

A hétvégén a skót Premier League 9. fordulóját bonyolítják le. Az újonc Dunfermline Athletichez a valamivel több, mint tízezer néző befogadására alkalmas East End Parkba érkezik szombaton a skót rekorderbajnok a Rangers.
Természetesen a 2011/12-es szezon egyik fő bajnokesélyese is egyben Ally McCoist csapata. De bizony most jelentős bevételi forrástól estek el a címvédők, hisz sem a Bajnokok Ligájában, sem az Európa Ligában nem érdekelt az együttes, mivel a BL selejtezőből a Malmö búcsúztatta, míg az EL selejtezőben a Maribor tett róla, hogy a skótok ne lehessenek főtáblásak. Szóval nagy a csalódottság a csapatnál. Ezt csak a bajnoki címmel és az ősi rivális Celtic elleni meccsek megnyerésével feledtethetik híveikkel a Light Blues játékosai. A nyáron nagy változás nem történt a keretben, így is valószínűleg a Celtic lehet csupán ellenfelük a bajnoki aranyért folytatott küzdelemben. A legutóbbi játéknapon sikerült is megleckéztetni a zöldeket az Ibroxban (4-2) így 4 pontos előnybe kerültek a nagy riválissal szemben. Nagy valószínűséggel nem fog változni ez a különbség a hétvégén, hiszen az újonc csapat próbálja majd útját állni a skót óriásnak.
Jim McIntyre Athleticje jól kezdte a legjobbak közt az évadot, mivel első 4 találkozóján veretlen maradt (2 győzelem és 2 döntetlen), de az azt követő 3 mérkőzésen már nem tudott nyerni. Vagyis az előző szezonban a másodosztályt megnyerő kiscsapatot a lendület még vitte előre az első néhány fordulóban, ám úgy látszik, hogy befékeztek a fiúk. Nehezen tudnám elképzelni, hogy akárcsak a pontszerzésre is esélyük lenne a hazaiaknak Laffertyék ellen. Reményeim szerint a Rangers már a félidőben vezetéssel mehet az öltözőbe, és a végén 3 ponttal távozik majd az East End Parkból.
Végeredmény: 0-4 (0-2)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése