2010. szeptember 16., csütörtök



FC Porto - SK Rapid Wien
(Europa League, 1. forduló)
Szeptember 16. 21:05

tipp: -1es hendikep FC Porto
odds: 1.90
fogadóiroda: bet365
óvatosabb tipp: FC Porto
odds: 1.35
fogadóiroda: Expekt

A Portonak hosszú idő után végre sikerült meseszerűen kezdenie a szezont. Eddigi 7 tétmeccsükön mind 1-től 1-ig győztek. Két alapemberük, Bruno Alves és Raul Meireles távozása sem zavarta meg a társaságot. André Villas-Boas úgy látszik csodát tett a fiúkkal. A tavaly elvesztett bajnoki trófeát (csak a csalódást keltő 3. helyen végzett a csapat) úgy látszik, hogy már azon nyomban vihetik is vissza Lisszabonból Portóba, bár azért messze van még az év vége. Már 4 pontos előnnyel vezetnek a hazai bajnokságban, és már 9 pont az előnyük a meglehetősen álmosan kezdő Benficával szemben. A szuperkupát is simán 2-0-lal hóditották el a portóiak. Egy elképesztő adat, hogy a Porto a Benficától március 21-én elszenvedett ligakupa vereség óta csak nyerni volt képes tétmeccsen. Le a kalappal. Az Európa Ligába is simán kvalifikálták magukat a belga Genk ellenében. Már Belgiumban jelezték, hogy ne is reménykedjenek a genkiek (0-3). Aztán a visszavágón is 4-2-re hengereltek. Most is valami hasonlót remélek a belgákhoz hasonló erőt képviselő osztrákok ellenében. Vagyis, hogy a nyáron a Sportingtól igazolt Joao Moutinhoval jócskán megerősödött hazaiak gálaműsort adnak majd a Dragaoba kilátogató nézőknek.
Azért a Rapidról is essék szó, mert valószínűleg nem hiába vannak itt. A tavalyihoz hasonlóan idén is az angol Aston Villát gátolták meg abban, hogy csoportkörösek legyenek. De előtte már két ellenfelet is búcsúztattak. Szóval korán kezdték a szezont a sógorok. Talán a futballbarátoknak valamit is mondó Vennegoor of Hesselinkkel erősítettek a nyáron Peter Paculték. Azért ez nem nagy szám azt gondolom. A csapat az egységében bízhat idén is főképp. Nem kezdtek túlságosan be a hazai hadszíntéren a fiúk, hiszen csak a 6. helyen tanyáznak. A hétvégén az Austria Wien elleni örökrangadót is elbukták, sőt két hete az idén meglepően gyengécske Linz otthonában is képesek voltak zakózni.
Egy szó, mint száz: én nem sok jót jósolok a sógoroknak a portugálok ellenében. Vagyis az én tippem az, hogy a Portonak hendikepről is hoznia kell ezt az összecsapást.
3-0 (1-0)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése