2011. február 20., vasárnap



KAA Gent - Standard Liége                                  
(Jupiler League, 27. forduló)
11. 02. 20. 18:00

Tipp: KAA Gent
Odds: 1.95
Office: bet365

Ma még két találkozót rendeznek a belga bajnokság első osztályában. A nagyobb párharc kétségtelenül ez a találkozó lesz.
A Francky Dury által vezényelt hazaiak tavaly év vége óta veretlenek (7 tétmeccs óta). A Jules Ottenstadiont nem igazán lehet bevenni az idén sem. Ebben a szezonban csupán a nagy hármas (Anderlecht, Club Brugge, Genk) tudott 3 ponttal a zsebben hazamenni Gentből. A 9-1-3-as mérleg bizony igen imponáló. Rendre már az első félidőben megnyugtató előnnyel mennek kicsit pihenni a fiúk, hogy aztán a második félidő csupán formalitás legyen a számukra. A 2010/11-es szezonban megmutatták magukat egész Európának is, hiszen az Európa Liga csoportkörében vitézkedhettek. És bizony ott sem vallottak szégyent Duryék. Csupán 1 pont választotta el őket attól, hogy e hét csütörtökön ne éppen nekik kelljen harcolniuk Dzsudzsák PSV-je ellen. Hazai pályán egyébként az EL-ben is veretlenek maradtak (2 győzelem és 1 döntetlen).
A vendég Standardra mostanság nehéz idők járnak. Bölöni László ott is hagyta a csapatot. A 2008/09-es szezont még a tabella élén záró egyesület már a tavalyi szezonban is csak szenvedett (8. hely a szezon végén). És ez idén sincs másképp. Jelenleg 7. helyen állnak, és ezzel még harcban vannak ugyan a bajnoki play-off-ba kerülésért, de nem túl rózsás a helyzet. Idegenbeli mérlegük mindent elmond a csapatról. A két újonc együttes mellett a gyengécske Westerlot és a Germinalt tudták csupán 1-1 góllal megverni. Valamint még a Club Brugge is ajándékozott nekik 1 pontot (a Brugge akkor igen gyenge formában volt). Szóval ilyen szerepléssel nem lehet kilépni az európai futballpiacra. Ezért is várom azt a mérkőzéstől, hogy a kékek simán otthon fogják tartani a 3 bajnoki pontot. Az előző évben a Gent oda-vissza verte a Liége-t, az idei szezon odavágóján viszont a Standard nyert. Tehát eljött az idő a revansra.
Eredmény: 4-1 (3-1)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése