2011. február 6., vasárnap



Galatasaray SK - Eskisehirspor                           
(Superliga, 20. forduló) 11. 02. 06. 18:00

Tipp: X vagy Eskisehirspor
Odds: 2.10
Office: Interwetten
A biztosabb: Eskisehirspor gólt szerez
Odds: 1.70
Office: bwin

A török élvonal 20. fordulójának zárómérkőzésén a rettenetesen rossz idényt produkáló Galatasaray fogadja a tavaly november közepe óta veretlen Eskisehirspor gárdáját. Vagyis ez igazán pikáns meccsnek ígérkezik, rengeteg kérdéssel.
A hajdani sztárfocista Gheorge Hagi vezette hazai csapat nagy átalakuláson megy keresztül mostanság. 6 játékos távozása mellett 6 új játékost is igazolt az egyesület az elmúlt hónapban. Már a nyáron is próbálták a csapatot megerősíteni, ám az akkori új igazolások (a nagyobb nevek: Cana, Misimovic, Insúa) nem igazán hozták az elvárt teljesítményt. Az új fiúknak (Kazim-Richardsnak, Culionak, Stancunak, hogy csak a nagyobb neveket említsem) bizony alaposan fel van adva a házi feladat, ami nem más, mint kihúzni a Galata elakadt szekerét a sz.rból. A szurkolók is kíváncsian és legfőképpen türelmetlenül várják a fejleményeket.
Ha kicsit áttekintünk a másik térfélre, akkor ott épp ellenkező a helyzet. Vagyis a 2008-as feljutás után az Eskisehirspor stabil középcsapat titulust vívott ki magának a legjobbak között (tavaly 7. hely, míg a feljutást követő évben 11.-ek lettek). A jelenleg elfoglalt 8. helyük hűen tükrözi a teljesítményüket is. Bülent Uygun mester tanítványai, bizony vendégségbe sem kikapni járnak a 2010/11-es idényben. Elég ránéznünk az idegenbeli statisztikájukra, hogy ezt bizonyítsuk (10 meccs, 3 győzelem, 4 döntetlen, 3 vereség), vagyis ez egy erős közepes osztályzatot megér az Eskisehirspor labdát kergető brigádjának. Ha a jelenlegi formákat nézzük, akkor bizton állíthatjuk, hogy a vendég csapat bizony legalább 1 pontért fog pályára lépni a Türk Telekom Arenában ma késő délután. Ezért az én tippem nem más, mint hogy a hazaiak semmiféleképpen nem nyerik meg ezt a meccset sem.
Eredmény: 4-2 (3-0)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése